En plats för hela livet

Elinegård är södra Malmös nya stadsdel längs med kanten av det magiska kalkbrottet. Här bygger vi ett skönare stadsliv. Helt nya hem i form av lägenheter, radhus och villor. Och kring dem en välkomnande arkitektur, grönska på alla plan och hållbara lösningar. Så småningom kommer Elinegård att bli ett komplett litet stadsliv. Förutom bostäder kommer det att finnas skolor, parker, caféer och butiker här. Allt du behöver med andra ord. Varken mer eller mindre.

Under 2016 flyttade de första Elinegårdsborna in. Med tiden kommer det att byggas hela 2000 bostäder i Elinegård och miljön kommer att bli stadsmässig. Just nu bygger vi i den norra delen där det planeras för ungefär 1000 bostäder.

 

Ditt nya hemma

Olika familjer ser olika ut. Därför ska bostäderna här också göra det. De kommer ha olika form, antal kvadratmetrar och prislapp. Och du kan äga, hyra eller vara medlem i en bostadsrättsförening. Vår ambition är att det ska passa så många olika familjer som det bara går. Alla förutsättningar finns på plats. Så nu återstår det bara att fråga. Hur vill du bo?

32

hektar är Elinegårds sammanlagda yta.

2000

bostäder kommer byggas totalt.

20

stycken lummiga kvarter.

4000

människor kommer bo här.

2016

flyttade de första Elinegårdsborna in.

Naturen

Framför stadsdelens pärlband av parkrum, lummiga kvarter och intima gränder väntar solnedgången över sundet. Och alldeles invid ligger Kalkbrottet med sin magiska natur. Förr i tiden bröts det kalk som tagit sig hela vägen till Rio De Janeiro här. Senare har naturen fått ta över och idag är Kalkbrottet, som numera är ett naturreservat, i sitt livs bästa form. För idag är det vilt, fridfullt och levande. Det gör att mer än 1000 olika djur- och växtarter trivs ypperligt bra här. Längs med kanten av Kalkbrottet sträcker sig ett mysigt promenadstråk. Där kan du strosa under fina sommarkvällar – eller vilken kväll som helst som du vill göra fin.

Skolorna

Det görs även plats för de lite mindre i Elinegård. Närhet och trygghet går hand i hand. Två förskolor startas 2019 och snart öppnar också en grundskola för de lite större barnen. 

2015

Planeringen av stadsdelen är helt färdig och de första kvarteren börjar byggas.

2016

De första Elinegårdsborna flyttar in! Kvarter Ofelia står nu helt färdigt. Samtidigt byggs det vidare på kvarteret Trollsländan samt hyresrätter och småhus på området.

2017

Elinegård växer till sig. Nu flyttar hyresgästerna in i 123 lägenheter på Blåsebergavägen 2-16.

2018

Elinegård fortsätter att växa. Mysiga torg finns på plats. Grundskolan står redo att ta emot sina första elever. Dessutom är den södra förskolan också färdig. Fler kvarter och småhus blir inflyttningsklara under året.